T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Hijyen Eğitimi

Yayın Tarihi : 28.05.2018

"Gıda Hijyeni ve Gıda Güvenilirliği Semineri" Düzenlendi

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi Müdürü ve personellerinin katılımıyla, üretimden tüketime kadar doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilimizdeki tüm ilk ve orta okullarda "Gıda Hijyeni ve Gıda Güvenilirliği" konulu seminer düzenlenmiştir.

Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gıda Mühendisi Rüya AKGÖK ve Gıda Mühendisi Yeliz GÖCEN'in sunumuyla gerçekleştirilen seminerlerde, 1. ve 2. Eğitim Dönemi boyunca toplam 22 okulda 2500 öğrenciye eğitim verilmiştir. Sunum, öğrencilerin yaşlarına uygun animasyon ve videolarla desteklenerek eğlenceli hale getirilmiş olup, karşılıklı soru ve cevaplarla daha verimli geçmesi sağlanmıştır.

Gıda hijyeni ve gıda güvenilirliği konularının anlatıldığı seminerde; gıda güvenilirliğinin sağlık açısından önemi, gıda hijyeni konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, tüketilmesi gereken sağlıklı ve güvenilir gıdalar, Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirme, gıda zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, zehirlenmelere sebep olabilecek unsurlar ve herhangi bir zehirlenme durumunda yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur. Öğrencilerin günlük yaşamlarında gıda alışverişlerinde ve kantin, yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda bilgiler verilmiştir.

Şube Müdürümüz ORAKÇI son olarak eğitim verilen Şehit Çetin Deniz İlk ve Orta Okulu'nda yaptığı konuşmada "Seminerlerin çok verimli geçtiğini belirterek, sunumu yapan arkadaşlarına, okul yönetimi ve öğretmenleri ile beraber katılım sağlayan öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür ederek semineri sonlandırmıştır." 25.05.2018