1.6.2018 / Gösterim Sayısı : 36

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri için Hijyen Eğitimi

#Ekmek Hijyeni Eğitimi 2018

Sofralarımızda önemli bir yere sahip olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, muhafazası, taşınması ve pazarlanmasına ilişkin kurallar ve ürünlerin sahip olması gereken özellikler 01.04.2012 tarihi ve 28163 sayılı resmi gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde belirlenmiştir.

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde "Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar." hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz, Hakkari Belediyesi ile işbirliği yaparak, ilimizde fırıncılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için hijyen eğitimi düzenledi.

İl müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen eğitimde İl Müdürümüz Vahap ŞİMŞEK açılış konuşmasında; ekmeğin soframızdaki yerine, ekmek israfının azaltılması konusuna ve genel olarak gıda hijyeninin önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gıda Mühendisi Rüya AKGÖK ve Belediye personellerinden Gıda Mühendisi Botan TAŞ'ın sunumları ile devam eden eğitimde; katılımcılara gıda hijyeni ve güvenilirliği ile temel tanımlar, gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler, işletmede uyulması gereken genel hijyen kuralları, personel ve ekipman hijyeni, ürünlerde oluşabilecek bulaşma ve bozulmalar, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı ve mevzuatta belirtilen ürün özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Eğitim sonunda, konu ile ilgili olarak değerlendirme sınavı yapıldı. Sınav sonucunda başarılı olanlara, geçerlilik süresi 5 yıl olan hijyen sertifikaları hazırlanarak teslim edilecektir. 30.05.2018


''