T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Gıda Eğitimine Başlandı

Yayın Tarihi : 4.05.2016

Geleceğimizin güvencesi olan çocukların güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlendirilmesi, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerinin sağlanması ve süt tüketiminin istenen düzeye ulaştırılmasını sağlamak amacıyla,  İl Müdürlüğümüz Gıda Mühendisleri tarafından "Bilinçli Gıda Tüketimi, Güvenilir Gıda, Süt Tüketiminin Önemi ve Alo 174 Gıda Hattı" konularında okullarda gıda eğitimi verilmesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 21.04.2014 tarihinde başlanmıştır.

İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde belirlenen program dâhilinde; İl Merkezindeki Ana Okullar, İlköğretim Okulları anasınıfı, 1. ve 2. sınıflarına eğitimler sunu ve video gösterimi şekilde yapılmaktadır.

Eğitimlerde; Gıda Güvenirliği, Bilinçli ve Dengeli Beslenme, Gıdalarda hijyen, Süt tüketiminin önemi ve Alo 174 Gıda hattı konusunda bilgilendirilmeler yapılmaktadır. Bu eğitimlerle; çocukların gıdaya ulaşma konusunda bilinçlenmesi, bilinçli ve dengeli beslenmenin insan sağlığı açısından önemi, sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gerekli hususlar, gıda satın alınırken dikkat edilecek hususlar, güvenilir gıda, ülkemizde yeterli düzeyde olmayan süt tüketimine katkı yapmak, süt tüketimini arttırılmasını sağlamak amacıyla sütün sağlık açısından önemine vurgu yapılarak ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili sunularla birlikte,  kısa filmleri izletilerek eğitimler verilmektedir.

Eğitimler İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisi Zehra Merve ÇELENK tarafından verilmektedir. Eğitimlerin başladığı tarihten bugüne kadar 500'e yakın öğrenciye eğitim verilmiş olup, eğitimlere belirlenen program dâhilinde devam edilmektedir.

İl Müdürümüz Abdullah Seven, eğitimlerle ilgili olarak; "Öğrenmenin ve bilinçlenmenin küçük yaşlardan başlanması gerektiği ve bu yaştaki çocuklarda daha kolay kazandırılabilir olmasından hareketle; il merkezindeki anaokulu, İlkokul anasınıfı, 1. ve 2. sınıf çocuklarda başlattığımız gıda eğitimleri ile bu çocuklarda gıda güvenilirliği, dengeli beslenme ve süt tüketimi konusunda eğitimler verilerek, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın daha sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri sağlamak ve daha bilinçli bir toplum oluşturmaktır. Eğitimlerle il merkezinde bulunan okullarda 4 bine yakın öğrenciye ulaşmak hedeflenmektedir.  " dedi.