17.10.2017 / Gösterim Sayısı : 73

Dünya Gıda Günü’nde (16 Ekim); “Gıda Hijyeni ve Sağlıklı Beslenme Semineri” düzenlendi.

#Dünya Gıda Günü’nde (16 Ekim)

           16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlamaları vesilesiyle İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi Müdürü ve personellerinin katılımıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik "Gıda Hijyeni ve Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi.

            Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen seminerde Şube Müdürümüz Cengiz ORAKÇI açılış konuşmasında Dünya Gıda Günü'nün önemine, gıda hijyeninin sağlık ve dengeli beslenme üzerindeki etkilerine değindi.

            Gıda ve Yem Şubesi personellerinden Gıda Mühendisi Rüya AKGÖK ve Gıda Mühendisi Yeliz GÖCEN'in gıda hijyeni ve sağlıklı beslenme konularında sunumları ile devam eden seminerde gıda zehirlenmelerine karşı alınabilecek önlemler, zehirlenmelere sebep olabilecek unsurlar ve herhangi bir zehirlenme durumunda yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur. Öğrencilerin günlük yaşamlarında gıda alışverişlerinde ve kantin, yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinde dikkat etmeleri gereken konularda bilgiler verilmiştir.

            Seminer; katılımcıların sorularına cevaplar verilerek, öğrencilerin yaşlarına uygun animasyon ve videolarla desteklenerek eğlenceli hale getirilmiştir.

            Şube Müdürümüz ORAKÇI "Seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, sunumu yapan arkadaşlarına, okul yönetimi ve öğretmenleri ile beraber katılım sağlayan öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür ederek semineri sonlandırmıştır." 16.10.2017


''